Ești aici: HomeComunicate

Comunicate

Sunteți furnizor de servicii de formare, iar oferta dumneavoastră se adresează și sectorului de construcții ?

Activaţi în acest domeniu și vă preocupă nivelul de formare al personalului dumneavoastră ? Casa de Meserii a Constructorilor (CMC) vă dă o veste bună !

Au fost elaborate standarde ocupaționale (SO) noi pentru două ocupații specifice sectorului de construcții : fierar betonist și izolator. Specialiștii familiarizați domeniului formării profesionale vor înțelege desigur mult mai bine importanța unui astfel de demers, însă pentru cei mai puțin inițiați este important de știut că în absența SO nu se pot desfășura nici cursuri de formare autorizate de către Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților (CNFPA), nici evaluări de competențe profesionale. Standardul ocupațional pentru fierar-betonist descrie activităţile profesionale și reperele calitative specifice ocupației, în concordanţă cu cerinţele actuale ale pieţei muncii. În baza acestuia s-a definit calificarea profesională cu acelaşi nume, în timp ce SO pentru izolator este mult mai complex fiind reper în definirea a 4 calificări profesionale : izolator fonic, termic, hidrofug și lucrări speciale (anticorozive, împotriva vibrațiilor etc.).

Această activitate s-a desfășurat în cadrul proiectului strategic CALE- Calitate în Educație, iar rezultatele pot fi deja consultate atât pe site-ul proiectului http://www.cmc.org.ro/cale, cât și pe site-ul CMC, http://www.cmc.org.ro, la rubrica standarde ocupaționale. „Dezvoltarea unui SO presupune o muncă extrem de laborioasă, nevăzută și adesea nevalorizată, de aceea am folosit oportunitatea oferită de acest proiect pentru a realiza o astfel de muncă foarte utilă sectorului. De altfel, prin intermediul aceluiași proiect, în cadrul activității VI, se vor mai dezvolta standarde ocupaționale pentru alte 8 arii ocupaționale.” a precizat Angela CRISTESCU, Managerul proiectului CALE.

Dacă aveți sugestii cu privire la calificările pentru care dezvoltarea unui SO este prioritară, vă rugăm să nu ezitați să ni le transmiteți. Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor în parteneriat cu S.C. Tils România S.R.L., Camporlecchio Educational S.R.L., Casa Socială a Constructorilor, Formedil S.R.L. derulează proiectul strategic CALE „Calitate în Educaţie”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Investeşte în Oameni. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani (2008-2011), valoarea lui ridicându-se la 1S8.498.942 RON. Obiectivul general al proiectului este acela de a contribui la dezvoltarea resurselor umane în sectorul construcţiilor, prin crearea şi implementarea de mecanisme şi instrumente pentru îmbunătăţirea calităţii în Formarea Profesională Continuă. Pentru detalii suplimentare : Viorica RADULIAN – Expert în domeniul forței de muncă Telefon : 021 212 37 62/63/64 Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Comunicat de presă 13 mai 2010

Cursuri gratuite, acreditate CNFPA, pentru sectorul de construcţii.

Sunteţi specialist în una din calificările din sectorul de construcţii ? Doriţi să obţineţi o calificare suplimentară prin sistemul de formare continuă ? Acest lucru este posibil în mod GRATUIT, prin intermediul unui proiect european.

Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor organizează în următoarea perioadă cursuri, la nivel naţional, acreditate CNFPA, pentru calificările de Formator de formatori şi Evaluator de competenţe profesionale adresate specialiştilor din sectorul de construcţii.

In baza rezultatelor de la evaluarea finală, se acordă Certificate de Absolvire, recunoscute la nivel naţional, eliberate de Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei.

Mai mult, din fiecare grupă de curs vor fi selectionaţi colaboratori pentru elaborarea unui set de manuale de formare şi a unui set de instrumente de evaluare pentru 10 ocupaţii din sectorul abordat.

Cei care sunt interesaţi de o asemnea oportunitate sunt invitaţi să completeze chestionarul de pre-înscriere publicat pe site-ul www.cmc.org.ro. Locurile sunt limitate !

Beneficiile participării dvs. la curs :

  • Toate cheltuielile aferente cursului sunt suportate din cadrul proiectului (cost curs, cazare, transport, hrană)
  • Dobândirea de noi competenţe, certificate prin diplome recunoscute la nivel naţional
  • Oportunitatea de a beneficia de transferul de know how din partea partenerilor noștri străini
  • Posibilitatea de a participa la elaborarea unui set de manuale de formare / instrumente de evaluare pentru 10 ocupaţii din sectorul de construcţii
  • Posibilitatea de a deveni trainer/evaluator, colaborator al CMC pentru proiecte specifice.
Citeşte mai departe: Cursuri gratuite, acreditate CNFPA, pentru sectorul de construcţii, Comunicat de presă 13 mai 2010
Comunicat de presă 22 mai 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiect CALE - Calitate în educaţie seminar regional de diseminare în regiunea Bucureşti-Ilfov

29 iunie 2010, ora 9.30, Hotel CARO din Bucureşti Activaţi în sectorul de construcţii şi sunteţi interesat de tendinţele de dezvoltare ale acestui sector de activitate? Vreţi să faceţi parte din corpul de 200 de specialisti din sectorul de construcţii formaţi în cadrul unui proiect european ? Asigurarea calităţii şi a cantităţii forţei de muncă în acest sector se numără printre atributiile organizaţiei în care vă desfăşuraţi activitatea? În acest caz, trebuie să fiţi prezent la seminarul de diseminare organizat de Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor şi partenerii săi pe data de 29 iunie 2010, la Hotel CARO din Bucureşti. „Prin participarea la acest seminar veti obţine informaţii despre tendinţele de dezvoltare ale sectorului de construcţii, evoluţiile corelative ale pieţei muncii, precum şi date cantitative si calitative cu privire la procesele implicate în asigurarea calităţii formării profesionale continue (FPC) din sectorul abordat" a afirmat Angela CRISTESCU, managerul acestui proiect. În cadrul seminarului vor fi prezentate obiectivele, activităţile, rezultatele precum şi oportunităţile oferite de acest proiect, prin intermediul unor intervenţii care vor viza printre altele:

  • rezultatele unor studii, cercetăi ş analize pentru îmbunăăţrea FPC în cadrul sectorului de constructii,

  • analiza direcţilor de dezvoltare a sectorului abordat

  • oportunităţle de formare pentru specialişii din sectorul abordat

Citeşte mai departe: Proiect CALE - Calitate în educaţie seminar regional de diseminare în regiunea Bucureşti-Ilfov,...
Comunicat de presă 20 august 2010

Se caută experţi din sectorul de construcţii pentru realizare standarde ocupaţionale

Sunteţi specialist din sectorul de construcţii şi doriţi să vă folosiţi expertiza pentru a participa la scrierea unui standard ocupaţional ? Participarea în echipa de implementare a unui proiect european vi se pare un obiectiv provocator ?.

Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor caută ingineri sau maiştri din sector care pot dovedi o experienţă recentă şi relevantă de muncă de cel puţin 3 ani în una din următoarele arii ocupaţionale.

1. Montator materiale geosintetice
2. Confecţioner şi montator tamplarie metalica şi PVC
3. Confecţioner şi montator structuri metalice
4. Tehnician devize şi măsuratori în constructii
5. Electrician în constructii industriale
6. Finisor în construcţii
7. Tinichigiu în construcţii


Dacă profilul dumneavoastră se potriveşte, atunci aţi putea fi inclus în echipa de proiect, ca expert în cadrul activităţii VI.

Folosindu-vă cunoştinţele dvs. profesionale şi beneficiind de îndrumarea coordonatorilor noştri, veţi participa la elaborarea de analize ocupaţionale, standarde ocupaţionale şi descrieri de calificări.

Dacă această oportunitate vă interesează, atunci trebuie să ne trimiteţi CV-ul dumneavoastră la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 .. Locurile sunt limitate !

Citeşte mai departe: Se caută experţi din sectorul de construcţii pentru realizare standarde ocupaţionale - 20 august...

17 noiembrie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Doriţi să fiţi unul dintre cei 200 de specialişti din sectorul de construcţii formaţi în cadrul unui proiect european ?

Sunteţi interesat de oportunităţile de dezvoltare şi de noile tendinţe socio-economice ale sectorului de construcţii?

Asigurarea calităţii forţei de muncă în sectorul construcţiilor este unul dintre obiectivele organizaţiei pe care o reprezentanţi?

FUNDAŢIA CASA DE MESERII A CONSTRUCTORILOR, in parteneriat cu S.C. Tils România S.R.L., Camporlecchio Educational S.R.L., Casa Socială a Constructorilor şi Formedil S.R.L

VĂ INVITĂ SĂ PARTICIPAŢI LA

Seminarul regional de promovare a proiectului „CALE – CALITATE ÎN EDUCAŢIE”

Evenimentul se va desfăşura în oraşul Braşov, în sala de conferinţă a Hotelului Ramada, în data de 25 noiembrie 2010 începând cu ora 9.00.

Citeşte mai departe: Seminarul regional de promovare a proiectului „CALE – CALITATE ÎN EDUCAŢIE”- Braşov, 25 noiembrie...

Februarie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Doriți să fiți unul dintre cei 200 de specialiști din sectorul de construcţii formaţi în cadrul unui proiect european?

Sunteţi interesat de oportunitățile de dezvoltare și de noile tendințe socio-economice ale sectorului de construcții?

Asigurarea calităţii forţei de muncă în sectorul construcțiilor este unul dintre obiectivele organizaţiei pe care o reprezentanți?

FUNDAȚIA CASA DE MESERII A CONSTRUCTORILOR, in parteneriat cu S.C. Tils România S.R.L., Camporlecchio Educational S.R.L.,Casa Socială a Constructorilor și Organizația Națională de Formare Profesională Formedil

VĂ INVITĂ SĂ PARTICIPAȚI LA

Seminarul regional de promovare a proiectului

„CALE – CALITATE ÎN EDUCAŢIE”

Evenimentul se va desfăşura în orașul Craiova, în sala de conferinţă a Hotelului Europeca, în data de 24 februarie 2011 începând cu ora 9.00.

Citeşte mai departe: Seminarul regional de promovare a proiectului „CALE – CALITATE ÎN EDUCAŢIE”- Craiova, 24...

Februarie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ

Doriți să fiți unul dintre cei 200 de specialiști din sectorul de construcţii formaţi în cadrul unui proiect european?

Sunteţi interesat de oportunitățile de dezvoltare și de noile tendințe socio-economice ale sectorului de construcții?

Asigurarea calităţii forţei de muncă în sectorul construcțiilor este unul dintre obiectivele organizaţiei pe care o reprezentanți?

FUNDAȚIA CASA DE MESERII A CONSTRUCTORILOR, in parteneriat cu S.C. Tils România S.R.L., Camporlecchio Educational S.R.L., Casa Socială a Constructorilor și Organizația Națională de Formare Profesională Formedil

VĂ INVITĂ SĂ PARTICIPAȚI LA

Seminarul regional de promovare a proiectului „CALE – CALITATE ÎN EDUCAŢIE”

Evenimentul se va desfăşura în orașul Iași, în sala de conferinţă a Hotelului Moldova, în data de 22 februarie 2011 începând cu ora 9.00.

Citeşte mai departe: Seminarul regional de promovare a proiectului „CALE – CALITATE ÎN EDUCAŢIE” - Iași, 22 februarie...

Page 1 of 2

Free business joomla templates